Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Свалявчиків дивосвіт

Свалявчиків дивосвіт
Розповідь про нову книгу талановитого закарпатського художника.

Тісне знайомство і дружба з багатьма художниками дозволяють тримати руку на пульсі мистецького процесу, бути в курсі всіх актуальних подій.

ВІДЕО ДНЯ

Ось і днями при зустрічі, молодий, але добре знаний художник з Ужгорода Петро Свалявчик, подарував мені книгу великого формату з автографом, яка щойно із видавничого цеху, бо ще досі зберігає в собі друкарські аромати. Це українсько-англійський двомовний альбом-каталог під назвою: «Петро Свалявчик. Живопис», що побачив світ в ужгородському видавництві  ТОВ «РІК-У». У понад півсотсторінковому виданні представлені мистецькі роботи молодого маляра і викладача Закарпатської академії мистецтв Петра Свалявчика.

У такому юному віці (а йому ще немає і 35!) більшість митців можуть хіба що мріяти про такі здобутки і таке визнання. А Петро Васильович вже встиг, як мовиться, пройти мистецький Крим і Рим, і повернутися з Франції на білому коні переможця конкурсу портрету під егідою ЮНЕСКО.

Реклама

Разом зі своїм батьком і наставником народним художником України Василем Свалявчиком син Петро – часті гості і організатори пленерів в Україні та за кордоном, учасники виставок українського та європейського рівнів. Недарма їх твори прикрашають колекції мистецьких зібрань у США, Канаді, Франції, Японії, Росії, Швеції, Словаччині, Угорщині тощо.

Дружнє вступне слово до книги, що слідує за біографічною довідкою, належить перу кандидата мистецтвознавства, доцента Володимира Петрашика так і називається «Твори і будь щасливий, Петю!» А потім йдуть понад 50 кольорових репродукцій полотен маестро: портретів, пейзажів, натюрмортів…

Реклама

Отже, Петро Свалявчик зробив ще один вагомий крок на шляху до глядача. З чим ми його і вітаємо!

Публікація вперше опублікована в газеті «Панорама» (№36) за 21 вересня 2017 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно