Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році

Рік, що минає, був надзвичайно насиченим на інформаційні події, частина з яких радувала, а частина викликала гнів і розчарування.

Команда PMG.ua вирішила пригадати 12 головних подій 2018-го, якими жив регіон. За основу, для рейтингу, взято дані Google Analytics нашого ресурсу за рік.

ВІДЕО ДНЯ

 СІЧЕНЬ 2018 РОКУ: ВБИВСТВО МИХАЙЛА ГЛЕБИ

Реклама

Розпочався рік з моторошної звістки, яка сколихнула все Закарпаття. В переддень Святвечора у Мукачеві вбили  27-річного юнака. Найбільше шокувала жорстокість, з якою було вчинено злочин. Михайлові Глебі нанесли не менше 21 удару колото-ріжучим предметом. Ймовірно, що знаряддям вбивства був ніж, який так і не змогли знайти.

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 01
Реклама

Причиною вбивства мати та знайомі хлопця назвали ревнощі. Судові баталії тривали до 9 листопада цього року. Тоді суд своїм рішенням оголосив вирок: підозрюваного Едгара Бішко засудили до пожиттєвого ув’язнення.

Читайте інші найрезонансніші новини за цією темою:

Реклама

 ЛЮТИЙ 2018 РОКУ: ТРАГЕДІЯ У РЕЙСОВОМУ АВТОБУСІ

Середина лютого ознаменувалась ще однією трагедією. У рейсовому автобусі "Луги-Рахів" померла маленька дитина.

Мешканка села Луги 1980 р. н. везла свою дитину 2016 р. н. у лікарню в Рахів. У маленької була пневмонія.

У селі Луги, де сталася трагедія, приголомшені смертю Надії. Місцеві стверджували, що село вже давно страждає без лікарів.

Уже 6 років не можуть знайти якогось спеціаліста. Старі – на пенсії, молоді – не їдуть працювати в гірське село на малу зарплату.

Читайте також:
Вихідні та святкові дні в січні 2019 року: скільки і коли будемо відпочивати
Реклама

БЕРЕЗЕНЬ 2018 РОКУ: "ХОЛОСТЯК" НА ЗАКАРПАТТІ

У березні на телеканалі СТБ вийшов 2 випуск 8 сезону шоу "Холостяк". Головний герой шоу, співак Рожден Анусі продовжив знайомство із 14 дівчатами.

На дівчат чекала несподіванка – учасниці шоу відправились у подорож найромантичнішими місцями України.

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 02

Дівчата приїхали у Кам’янець-Подільський. Там Рожден провів два незабутні побачення.

А згодом дівчата разом із холостяком відправилися на Закарпаття. Дівчата приїхали у "Деренівську купіль". Учасниці були вражені побаченою красою. А церемонія троянд відбулася в готелі "Унгварський".

Реклама

Читайте решту перипетій довкола програми, яку знімали на Закарпатті:

КВІТЕНЬ 2018 РОКУ: ОДРУЖЕННЯ НАОСЛІП ІЗ ЗАКАРПАТКОЮ

На телеканалі "1+1" цієї весни стартував новий сезон проекту "Одруження наосліп". Долі двох самотніх людей влаштовували психологи Єгор Тополов та Олена Любченко.

Брати участь у "Одруженні наосліп" вирішила і закарпатка Олена Фурдь. Дівчина з Мукачева прийшла на проект, аби знайти свою половину.

І хоча молодята сподобалися одне одному з першої хвилини, однак, велика вимогливість дівчини із Мукачева відвернула від неї «майбутнього президента України».

Реклама

Одним словом вийшло цікаво і кумедно.

 ТРАВЕНЬ 2018 РОКУ: МУКАЧІВЦІ VS ЖІНКА-ПЛЮВАЧКА

У травні мукачівці почили масово скаржиться на жінку, яка плює на перехожих. Місцеві чиновники стверджували, що не можуть нічим допомогти і від цього ситуація стала ще безглуздішою.

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 03

Як з’ясувалося, жінка впродовж тривалого часу перебувала в Угорщині. Торік, місцева міграційна служба поновила їй паспорт громадянина України з відміткою "без місця реєстрації". В Управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради після обурення містян вирішили прокоментувати цю ситуацію. Як зазначили в управлінні, вони не мають повноважень та законних підстав втручатися в ситуацію і вживати заходів щодо влаштування жінки в інтернат.

Решта новин за цією темою:

Реклама

 ЧЕРВЕНЬ 2018 РОКУ: СНІГ НА ПОЧАТКУ ЛІТА

Природня аномалія викликала жваве обговорення у закарпатців. Побачити сніг наприкінці зими чи на початку весни – звична річ, а от засніжений Драгобрат наприкінці червня – справжня дивина.

23 червня, у високогірному гірськолижний курорті Драгобрат, що на Рахівщині, випав сніг.

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 04

Дерева, кущі та землю вкрило товстим шаром снігу.

Реклама

Стовпчик термометра тут наразі сягнув позначки у 4 градуси тепла, тож невдовзі сніг має розтанути.

Читайте також:
Червене вино 2019: чим цьогоріч дивуватимуть гостей фестивалю

 ЛИПЕНЬ 2018 РОКУ: МАСКИ-ШОУ У МУКАЧЕВІ

 У липні вся Україна спостерігала за подіями, які відбувались у Мукачеві. Саме тут містяни знову побачили людей в масках, а слово “спецоперація” стало лунати дедалі частіше. Йдеться про спланований захід проти групи наркоділків, яких було затримано.

Події розвивались досить стрімко. 18 липня близько 14:20 неподалік ринку “ГІД” перехожі чули кілька пострілів, а також побачили, як трощились автівки. Тоді ж група спецпризначенців, у тому числі й спецпідрозділ “Альфа”, затримала підозрювану особу, яка потрощила 4 автівки. 

Через деякий час правоохоронні органи оприлюднили інформацію,  що відбулась спецоперація із затримання членів організованої групи наркоділків

Реклама

Спецоперація зачепила і ромський табір. Адже виникали підозри, що власник одного з кафе займається незаконною справою. 

Врешті, наркоділка затримано. І у нього правоохоронці виявили 150 тисяч доз наркотику на суму близько 15 млн грн. 

Врешті, наркоділку було обрано запобіжний захід у у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. 

 СЕРПЕНЬ 2018 РОКУ: МОТОРОШНА ДТП В ІВАНІВЦЯХ

Цього місяця закарпатців сколихнула новина про жахливу ДТП, яка сталась на трасі “Київ-Чоп” неподалік села Іванівці Мукачівського району. Зіткнулися кілька автомобілів – вантажівка, мікроавтобус і легковик. Машини розтрощені. Кілька авто опинилися у кюветі. 

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 05
Реклама

Сталось все так: Volkswagen Tiguan виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення спочатку з Mercedes, а потім з Volkswagen Transporter. 

Згодом з’ясувалось, що потерпілими є жителі Чернівецької, Львівської та Одеської областей. 

 ВЕРЕСЕНЬ 2018 РОКУ: ЧЕСЬКЕ ПИТАННЯ

У вересні закарпатців не на жарт схвилювала тема закордонних паспортів країн ЄС. Зокрема, приводом для хвилювань став парламент Чехії, який прийняв законопроект про спрощення процедури отримання громадянства цієї країни. 

Закарпатці розраховували, що вони могли отримати чеське громадянство на підставі того, що предки краян були громадянами Чехословаччини протягом 1919-1939 років. 

Про отримання закарпатцями чеського громадянства всерйоз заговорив навіть голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 

Реклама

Однак посольство Чехії спростувало дану інформацію про спрощення процедури отримання громадянства для закарпатців, адже закон лише стосуються нащадків емігрантів з Чехословаччини часів 1948 року.

ЖОВТЕНЬ 2018 РОКУ: УГОРСЬКІ ПАСПОРТИ РОЗБРАТУ

Протягом вересня-жовтня Закарпаття опинилось у епіцентрі масштабного міжнародного скандалу. А все почалось зі відео з консульства Угорщини у Берегові, де проходив процес отримання угорського громадянства разом з присягою та розпиттям шампанського.

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 06

Все було настільки серйозно, що навіть закарпатців, які є громадянами як України, так і Угорщини, вносили до бази сайту “Миротворець”, де переважно розміщують інформацію про проросійських бойовиків.

Угорщина активно захищала громадян України, які отримували угорські паспорти

Реклама

На скандальне відео і на офіційну політику Будапешта гостро реагували в українському МЗС.

Однак згодом після скандалу голова Закарпатської ОДА назвав місто, де тепер Угорщина роздає угорські паспорти закарпатцями. І роздача паспортів проходить вже на території Угорщини. 

 ЛИСТОПАД 2018 РОКУ: ВЕСІЛЛЯ У БАЛОГ

Топ-подією листопада стало весілля доньки Віктора Балоги – Софії. Обранцем завидної нареченої став 22-річний Георгій Бисага. 

Пропозицію руки та серця Софія отримала в червні цього року. Пара узаконила свій шлюб 22 листопада. А 24 листопада проводила святкування.

Церемонія вінчання цієї пари проходила в Успенському греко-католицькому кафедральному соборі м. Мукачева. На цій церемонії були присутні присутні, окрім нардепа Віктора Балоги, його дружина Оксана, Мукачівський міський голова Андрій Балога зі своєю дружиною та його брат Павло. 

Реклама

Пізніше в інтернет-мережі з’явилось відео з весілля Софії Балоги.

 ГРУДЕНЬ 2018 РОКУ: ПРОТЕСТИ ГРОМАДИ НИЖНЬОЇ АПШІ

Кінець цього року ознаменувався масштабними протестами у селі Нижня Апша Тячівського району. Тут люди вийшли на протест через рішення суду стосовно підлітка, який перерізав горло товаришу. Адже він міг вийти на волю, виплативши заставу. 

Мешканці Нижньої Апші вже добу перекривали дорогу "Мукачево-Рогатин", вимагаючи справедливого покарання для вбивці. 

12 подій, якими жило Закарпаття у 2018 році – 07

Скандал настільки розгорівся, що навіть нардепи вимагали притягнути до відповідальності суддів, які прийняли несправедливе рішення. 

Реклама

Врешті, суд пішов назустріч жителям Нижньої Апші і залишив підлітка під вартою без визначення застави. Тож протести закінчились тимчасовим успіхом для громади. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно